Tuesday, September 09, 2014

Segmen : Nak Blog URL by Macam-Macam Cerita

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahh!! 

Sejak lama menyepi dalam dunia blog, banyak benda yang saya dah lupa. lebih-lebih lagi cara untuk setting blog. cara nak letak 'itu ini' kat dalam code HTML dan lain-lain lagi. samada caranya dah berubah atau memang saya yang dah tak ingat, kedua-duanya boleh dijadikan alasan. 

Mungkin dengan rajin ikut serta dalam segmen simple seperti anjuran blog Macam-Macam Cerita ini boleh menjadi satu sebab untuk saya rajin semula belajar selok-belok dalam dunia blog. boleh juga menjadi satu cara untuk menjejaki semula rakan-rakan blogger lain yang dah lama menyepi. al-maklum lah, saya sudah menyepi selama dua tahun! huhu.. 

Pelbagai cerita nak saya ceritakan dalam blog, tapi belum punya kesempatan. jadilah cerita saya itu tenggelam ditelan masa. akhirnya saya pun terus lupa cerita yang nak diceritakan.. hahaha.. 

Sebagai pemanas blog, jom ikut serta segmen simple ini. tambahkan lagi blog untuk blogwalking dan meluaskan lagi jaringan perjalanan ke blog-blog lain. tambah kenalan di samping mau hadiah. lalala.. kepada thisni3zahata, saya nak hadiah. =P 



Blog Macam-Macam Cerita ni boleh tahan dah lama jugak wujud. since 2009 lagi. dia punya entry pun mau cecah ribu riban jugak dah. rata-rata sebulan lebih 30 entry dihasilkan. aktif penulis blog ni menaip. rasanya kelajuan menaip beliau dah masuk tahap tinggi punya..

Blog Macam-Macam Cerita seperti namanya, mengandungi pelbagai cerita, berkongsi kisah kehidupan, rencah masakan dan banyak lagi. blog ringkas tetapi penuh dengan isi kandungan. bagi saya, blog beliau tidak serabut, tidak juga berat lebih muatan, cer kamu tengok.. 

Follower blog Macam-Macam Cerita belum ramai, tapi saya percaya traffik ke blog tersebut boleh dikategorikan agak kencang. mungkin beliau perlu letak widget follower tu kat atas supaya orang boleh nampak dan boleh follow selepas baca cerita-cerita menarik di blog tu.

Banyak pula saya komen, kang orang nak bagi hadiah terus tak jadi. huhu.. okay lah. thisni3za, saya nak hadiah. heeee.. (^^,)


Nota Kaki :
Saya baru selesai menempuh sesuatu yang cukup sibuk dan sangat-sangat bersejarah dalam hidup saya. ada masa esok lusa, saya akan ceritakan.. hehe..

7 comments:

sud@is said...

Sejak blog dah jadi blog kebun, jarang dah join segmen2 macam ni....sbb tak rajin menulis,,,hanya jadi blog gmabar....apa pun tahniah, selamt berblog n blogwalking, teruskan berkarya...

Azhafizah Md Nor said...

wahh lamanya tak singgah sini since tak aktif blog dulu kan..skang dah balik malaysia ke? bolehlah masukkan url blog ni balik kan..

Blogwalking
dari segmen yang sama. Jemput singgah :)

http://www.azhafizah.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

dak eina said...

dak eina pon join segmen ni.. hihi

nooratiqah mhhdruslan said...

dari segmen sama..kujung balas...:)
http://noor-atiqah.blogspot.com

Eda Johari said...

dtg balas kunjungan kat sini...

Sally Yatiey said...

Selamat bersegmen ;D

fadhil eda said...

singgah sini

http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html