Wednesday, April 16, 2014

Blogging Itu Ohsem!

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahhh!!

Okay.. last update sebelum entry ini adalah pada 20 November 2012.. kalau dikira, itu hampir 2 tahun yang lepas!! serius sangat lama tak update!! sampaikan blog ni kehilangan domain budakmalaysia.com .. saya nak renew tapi memang dah tak boleh. domain budakmalaysia.com sudah dilelong dalam GoDaddy.com .. akhirnya saya terpaksa akur menggunakan URL lama, dimana mula-mula dulu dicipta untuk blog ini.. akudakmalaysia.blogspot.com .. sedih.. 

Sejak senyap dari dunia blog, banyak benda pasal blog saya dah lupa dan perlukan kajian semula. banyak jugak benda yang dah berubah. well, zaman berubah.. bak kata pepatah, sekali air bah sekali zaman berubah

Teringat zaman kegemilangan Blog Budak Malaysia.. saya rasakan dunia blogging itu sungguh ohsem! blogger bagaikan satu keluarga besar. walaupun tak pernah jumpa, tapi mesra kemain lagi berkomen sana sini. 

Antaranya, Miss N yang bertukar menjadi Miss Jari.. beliau orang pertama yang saya kenal dalam dunia blog. entah-entah sekarang dah jadi Puan Jari. seperti Cik Helena yang sekarang sudah punya anak dan family.. MissShilaSenget yang saya kenal long long time ago.. Macy yang selalu muncung marah kat saya. Aida Azryn yang selalu jadi model. Hans Hanis yang selalu menagih satay 50 cucuknya, Sizuka Izzati yang selalu tolong ubahsuai blog saya, Mawaddah yang bersantai selalu kat sini dan ramai lagi!! kalau nak sebut semua, mau tak habis.. 

Ada antara mereka masih aktif berblog, ada yang jadi seperti saya, senyap entah ke mana. apa pun, dunia blogging sungguh ohsem!! sebab blogging jugak lah orang jadi rajin membaca seperti anda yang sedang baca entry ni. 

Hari ini kerajinan saya datang untuk mengembalikan blog yang lama dah hilang dari carian google. sampai saya nak jenguk pun memang takde! nasib baiklah boleh redirect semula ke URL lama. bermula semula dunia blogging saya.. semoga terus bersemangat ohsem!

Nak jugak show off muka sendiri zaman dulu-dulu punya.. (^^,)

22 comments:

Ayuni said...

aper yg menarik tentang blog nie, nama Asada Ryutaro tu nama doktor dalam Team Medical Dragon....

>Misz Farah..?< said...

welcome back encik asada. sy teringat antara blog awal yg sy baca dulu pn en asada juga. so...welcome back.

Z@i Z@mR33 said...

ha tudiaaaaaaa....2 tahun tu.selamat kembali ke dunia blog :)

kyra said...

org dah lupa kitaa

ASaDa RyutaRo said...

Ayuni :
mekasih.. act ASADA tu dari nama saya. saja tambah ryutaro bagi macam glamor sket. hihi

ASaDa RyutaRo said...

Misz Farah :
tq sudi datang menyinggah lagi walaupun dah lama giler blog ni x wujud..

ASaDa RyutaRo said...

Z@i Z2mR33 :
kadang orang kata 2 tahun tu sekejap. pejam celik pejam celik dah 2 tahun.. tak tau nak guna yang mana, lama ke sekejap.. hihi..

thanks anyway sudi datang jenguk..

ASaDa RyutaRo said...

kyra :
buat ayat tacing lak ea.. takdenye lupa.. jenguk jugak kadang2.. pagi tadi jenguk dari blog cik bisk..

Hanis Rahim said...

nasibb baikk ingattt.. haha..

selamat kembali yaww !

kesan dari status kat fb ke guane ni ? hehehehe


zella y said...

salam!
welcome back! ;)

NIA said...

gitohhh style habes speech comeback hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ehem... kat i u ingat lagi tak?

muahahaha....

i pon dah bertukar jadi Puan. =)

Suzana Ikram said...

Salam singgah kembali...:))

Norhazirah Sakinah said...

Selamat berblogging :)

suha said...

haha saya pon dh lama gile tggelam,baru je nk aktif balek..pastu dok syok sorang2 bace entry lame pastu terbaca komen awak pastu terbukak blog awk pastu tertau yg awk bru nk stat blek gak..oh bnyak pastu n "ter"..btw,jom mula blek same2 :)

lumut said...

Asadaaaaa .abes masih wujud selepas 2 tahun menyepi...meh la dtg wedding saye jika sudi...hehe...17mei...bru pas bace ir comment dkat my blog .=)

cEro said...

Ramai dah yg menghilang....
Harap2 abam Asada kembali dgn semangat baru...hehehehe

M a W a D D a H said...

hahahaha...patut lar rasa nak datang sini..rupenya ada yang mengumpat kiter...

buat blog dan berkenalan dengan blogger sgt2 lah ohsemmm..hihi

Aida Azryn said...

welkambek asada! oit, macam nampak ada orang mention nama saya di situ. kekeke. :P

ehem! gambar asada yang latest mana? :P

cik tom said...

dah lama tak singgah sini..td ternampak dr bloglist trus singgah....pergh lama tu 2 tahun x update blog...

hidayah azman said...

happy blogging bro asada!

Azhafizah Md Nor said...

dunia blog memang ohsem :)